mysteryland vlag

Gevelbanieren Paleis op de Dam

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander werd het Paleis op de Dam onder andere aangekleed met grote gevelbanieren. Als leverancier van groot formaat print werd M2 Printing een aantal maanden van tevoren ingeschakeld voor advies, productie en montage.

Omdat er nooit eerder banieren op het Paleis zijn gemonteerd en er uiteraard in de monumentale gevel van het Paleis niet geboord mag worden, ontwikkelde onze projectmanager Jasper Singeling een speciale constructie voor deze toepassing, waarbij er frames op het dak van het Paleis werden gemonteerd. Omdat de frames ver over de dakgoot moesten komen te hangen en mede hierdoor grote (trek)krachten op het dak zouden worden uitgeoefend, is er eerst een complete constructieberekening uitgevoerd. Zowel boven als onder is uiteindelijk een goede constructie bedacht waar tussen staaldraden gespannen konden worden.

Door de perfecte belichting zijn de banieren er prachtig uitgekomen en hebben zeker hun bijdrage geleverd aan de druk bekeken tv uitzending.

Koning Willem-Alexander 50 jaar

Zijne Majesteit de Koning nodigde ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag 150 Nederlanders uit voor een feestelijk diner op het Koninklijk Paleis Amsterdam. Na het diner werd het Paleis 50 uur onafgebroken opengesteld voor het publiek.
 

Gerelateerde producten

MEER PROJECTEN

Naar boven
youtube