mysteryland vlag

GROOTSTE KUNST REPRODUCTIE VAN NEDERLAND

Grootste kunstreproductie van Nederland

In samenwerking met kunstenaar Rombout Oomen heeft M2 Printing het grootste kunstwerk van Nederland gerealiseerd. Het doek van maarliefst 52 bij 25 meter hangt sinds 26 maart op de Noord-Oost gevel van het voormalig Shell-gebouw en is een afscheidscadeau aan de gecentraliseerde Gemeente Amsterdam Noord. Op het kunstproject is een grote zwaan afgebeeld, dat symbool staat voor de opkomst en kracht van Amsterdam-Noord. Het prachtige project is tot de realisatie van de herontwikkeling van de A’DAM Toren, medio juni 2014, te bezichtigen.

 

Schaalmodel
De kunstenaar Rombout Oomen maakte een schilderij op schaalmodel, welke in hoge resolutie werd gefotografeerd. Vervolgens verzorgde M2 Printing de realisatie van het grootformaat printwerk, de afwerking en de spectaculaire montage. Sander Muller (commercieel directeur M2 Printing): ‘Dit is uniek. Nooit eerder werd een kunstwerk, dat slechts als kunst bedoeld was, op deze manier en op dit formaat gepresenteerd.’

M2 Printing
Voor M2 Printing is dit inmiddels alweer de tweede opdracht op het grootste communicatiegebouw van Nederland, die tegenwoordig als A’DAM toren door het leven gaat. In januari produceerde en monteerde het full service sign- en printbedrijf uit Enkhuizen de twee megabanners die momenteel op de toren pronken. Ook deze keer verzorgt M2 Printing alle werkzaamheden die bij een groot project als deze komen kijken.

Rombout Oomen
Rombout Oomen is al jarenlang een grote bekendheid binnen de kunstwereld en heeft vele kunstwerken op zijn naam staan. Voor dit project werkte hij samen met kunsthistorica Fleur Lamers en liet hij zich inspireren door het werk van Jan Asselijn, De Bedreigde Zwaan. De zwaan staat symbool voor de kracht van Amsterdam-Noord en is eveneens het wapen van Nieuwendam. Het kunstwerk laat een trots en eigenwijs stadsdeel zien, dat met vertrouwen de toekomst omarmt en leeft als een opstijgende zwaan. Het schilderwerk zal ter herinnering aan de gemeente worden geschonken en is getiteld: ‘Zwaan, Roadmap to Noord’.

Gerelateerde producten

MEER PROJECTEN

Naar boven
youtube