mysteryland vlag

Where ecology meets print


Eosta is de marktleider in Europa in de distributie van biologisch geteelde groente en fruit. Als voorloper in duurzaamheid in deze sector, luidt de slogan van het bedrijf: Where ecology meets economy en zijn de kernwaarden: authentiek, samen en verantwoordelijk. Het bedrijf gelooft er als geen ander in dat winst alleen mogelijk is, als iedereen hier van profiteert. “Jij, wij, de boer, de consument, de planeet en de maatschappij.”

Signing

De 14 doeken van 8 x 6 meter zijn voorzien van tunnels met aluminium buizen, die doormiddel van staalkabels en magneten gespannen zijn aan de achterwand. Op deze manier zijn de doeken gemonteerd zonder te boren en zonder beschadigingen. Zodat de banieren op een later tijdstip, zonder schade kunnen worden verwijderd. Daarbij zijn de doeken relatief eenvoudig te wisselen.

Om te voldoen aan de vraag van Eosta voor een duurzaam geprint en geproduceerd materiaal hebben wij gekozen voor een nieuw product dat volledig PVC en Ftalaat vrij is en op de gevraagde maat is te produceren. Wij printen dit materiaal met onze milieuvriendelijke UV inkt van 3M (Nordic Swan certificaat). Het materiaal is vochtafstotend en schimmelwerend.

De opmaak van de banieren is verzorgd door Ex Interiors uit Nieuwegein, een multidiciplinair interieur/architectenbureau met veel ervaring in Sustainability. Op de beelden zijn groente, fruit, boeren (de mensen achter eosta), landen, bladeren en groeiwijzen te zien.

Koningin Maxima

Nadat het project afgerond was, bracht Koningin Maxima in december een werkbezoek aan Eosta in Waddinxveen. Ze kreeg een rondleiding en woonde een debat over duurzaamheid bij.
 
Naar boven
youtube