M2 & de Maatschappij (MVO)

M2 denkt aan het milieu 

M2 Printing neemt ook als het om het milieu gaat de verantwoordelijkheid die past bij een producent van formaat. We doen zoveel mogelijk om het milieu te ontzien en blijven ook op dit terrein alert de ontwikkelingen volgen.

Omdat M2 Printing zich realiseert dat regulering van het gebruik van PVC producten niet lang op zich laat wachten, en stakeholders en bedrijven hier ook om vragen, hebben wij veel tijd gestoken in het zoeken naar bruikbare alternatieven voor onze printmedia.
Het afgelopen jaar hebben wij nieuwe materialen aan ons assortiment kunnen toevoegen die volledig recyclebaar zijn, bijvoorbeeld:
  • Polyester, PE en PP (poly ethyleen en poly propyleen).
  • PVC-vrije polyester film
  • Direct print op hout
  • Re-Board en karton
Daarnaast kijken we ook naar de inkten.  Omdat inkten sinds jaar en dag bekend staan als de niet meest milieuvriendelijke vloeistoffen hebben wij, in overleg met de fabrikant van onze grootformaat printers Vutek, gekozen voor nieuwe 3M inkten. De inkt is vrij van vluchtige organische stoffen (VOS) en bevat geen giftige chemicaliën.

Nordic Swan
De Efi-Vutek UV curable 3M inkten, toegepast in de EFI-Vutek GS5000r ontving van het Environmental Test Institute Nordic Ecolabel het Nordic Swan certificaat.
Ook is de inkt recyclebaar met het geprinte substraat, mits dat van recyclebare materialen is gemaakt. Nordic Swan is het Scandinavisch ecolabel dat werd ontworpen door ministeries van Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland. Bij inkten wordt het product beoordeeld op risico voor het milieu, giftigheid, problematische substanties en vluchtige organische stoffen. Bijkomend voordeel van deze duurdere inkten, is dat 3M hierop zijn MCS garantie geeft, omdat wij ook 3M folies gebruiken.
 
M2 Printing investeert ook in duurzame nieuwe machines. Zo is in 2017 de FabriVU 340 aangeschaft, waarmee tal van milieuvriendelijke (pvc vrije) materialen zijn de printen. En dit jaar is de Vutek 5r machine geïnstalleerd. Met de LED “cool cure” technology van EFI, gebruikt deze machine veel minder energie, produceert het minder afval en wordt het inkt verbruik sterk teruggebracht. Door het speciale spoelsysteem kan gepurgete inkt worden hergebruikt.

Op dit moment gebruiken we o.a. materialen die gerecycled kunnen worden, bijvoorbeeld Polyester, PE en PP (poly ethyleen en poly propyleen). Daarnaast kijken we ook naar de inkten. Onze VUTEk printers zijn uitgevoerd met 3M inkten. Deze inkt is milieuvriendelijk en voldoet aan de ‘Nordic Swan’ norm, een zeer hoog aangeschreven Scandinavisch milieu kenmerk.

Mvo NederlandM2 aangesloten bij MVO Nederland

M2 Printing is ook officieel aangesloten bij MVO Nederland. Dit is dé nationale kennis- en netwerkorganisatie die ondernemers inspireert, stimuleert en ondersteunt om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

 

Maatschappelijke projecten

Al jaren ondersteunt M2 Printing verschillende goede doelen met gratis printwerk, op lokaal en nationaal niveau. Voorbeelden zijn:
   
Vanuit de Rotary Enkhuizen zijn wij al sinds enkele jaren betrokken bij de Grand Prix Enkhuizen. Als mede-sponsor stellen wij ons pand, materialen en mankracht beschikbaar om van dit evenement een groot succes te maken. De opbrengsten van deze dag komen geheel ten goede aan KIKA en Rotary helpt.
 
Naar boven
youtube