mysteryland vlag

Oranje boven!

Op 27 april is Koning Willem Alexander jarig en dat wordt gevierd in Nederland. Net als andere jaren worden door het hele land feesten, evenementen en festivals georganiseerd. In elke stad of dorp, wordt er een gebied omgetoverd tot "oranjeplein". Podia worden neergezet, artiesten geboekt en de café's en kroegen worden bevoorraad met extra drank. Zo speelt elke branche vrolijk in op de oranjekoorts: oranjetompoucen, oranjevla, oranje WC-papier. En door de vele evenementen met Koningsdag, profiteert ook de printbranche mee.

Printwerk voor Koningsdag

Van een aantal spandoeken voor Koningsdag Grootebroek, tot aan 10.000 m2 printwerk voor het grootste oranje evenement van Nederland: Kingsland Festival. M2 Printing draait in april kilometers aan oranje doeken weg. Oranje vlaggen, oranje hekwerkbanners, oranje signing: de geel en magenta inkt is niet aan te slepen.

Project Kingsland 2016


Kleur oranje

Nu bestaan er natuurlijk ontzettend veel soorten oranje. Om de juiste kleur oranje te printen heeft M2 Printing meerdere proeven gemaakt waaruit de (door de klant) gewenste oranje kleur PMS021C perfect wordt benaderd. De kleur oranje wordt digitaal in CMYK geprint en bestaat uit een percentage geel en magenta.

Door het mislopen van het EK, is er dit jaar voor de Nederlander al een gelegenheid minder om oranje uitgedost los te gaan. Dus trekken de festivals alles uit de kast voor Koningsdag. Kingsland Festival is met drie locaties (en nog meer podia)  het grootste Koningsdag evenement. De organisatie van Kingsland verwacht op 27 april 100.000 bezoekers verdeeld over de locaties Amsterdam, Den Bosch en Groningen.

Meer informatie:

Oranje spandoeken of Oranje vlaggen
Naar boven
youtube