Hét duurzame alternatief voor wandbekleding

Verduurzaam je printproject

Veel wandbekleding zoals bijvoorbeeld beursdoeken worden vaak eenmalig gebruikt en belanden daarna in de verbrandingsoven. Niet bepaald milieuvriendelijk. Gelukkig is er tegenwoordig een duurzaam alternatief dat wel recyclebaar is. We leggen graag uit wat de verschillen precies zijn.
 

Een bekend en bewezen product voor interieur- en standbouwprojecten is Airtex Greyback. Dit materiaal wordt gebruikt als wandbekleding en is tot 500 cm naadloos te printen. Door de eigenschappen van het materiaal is het perfect geschikt voor hotels, kantoren, ziekenhuizen of beursstands. Het scheurt niet, is relatief stoot- en krasvrij, brandvertragend en tevens afneembaar met water. Bij interieurprojecten wordt het materiaal vaak verlijmd op de wand. Standbouwers spannen het materiaal vaak om beurswanden heen en tackeren het vast. Door de grijze achterzijde is het mogelijk om het materiaal over een gekleurde of oneffen achtergrond te plaatsen. Deze schijnt dan niet door de print heen.

Helaas is Airtex Greyback zeer moeilijk te recyclen. Het materiaal bestaat uit een polyester weefsel met een PVC coating. Voor chemische recycling zijn enorm grote volumes nodig en dit proces is nog volop in ontwikkeling. M2 neemt met diverse partners deel in een PVC ketenproject, maar de oplossing is er nog niet.

Een duurzamer alternatief is Walltex Greyback Next. Dit materiaal bestaat uit 100% polyester en kan daardoor ook goed gerecycled worden. Sterker nog, dit materiaal bestaat al uit gerecycled polyester. Walltex Greyback Next is bovendien getest door onze grote standbouw klanten. Allen gaven het een positieve beoordeling. Zowel tijdens de montage (tackeren) als de uitstraling van het product.

Maak ook de stap naar het gebruik van het duurzame Walltex Greyback Next. Benieuwd naar de specificaties? Of wil je de verschillen zien en voelen tussen Airtex Greyback en Walltex Greyback Next? Vraag direct gratis samples aan.

 

Naar boven
youtube