Soft signage, een verantwoorde keuze in digitale print

recycle Decotex

Deco vs. Deco Next

Deco, decotex, dekostof, peesdoek, het zijn enkele gangbare namen voor hetzelfde zeer populaire softsignage product. Het kenmerkt zich door krachtige kleuren, het glanst niet of nauwelijks en is bij uitstek geschikt voor binnen toepassingen. Het materiaal zelf bestaat voornamelijk uit polyester, heeft een mooie structuur, absorbeert het licht en is ook geschikt als akoestisch doek.

En goed om te weten: Deco is een 100% PVC vrij materiaal, net als al onze textiele doeksoorten. Hierdoor is het materiaal goed te recyclen. Bij M2 Printing kunnen grotere hoeveelheden Decodoeken (zonder confectie) retour genomen worden. Vervolgens wordt onderzocht of dit materiaal bruikbaar is om opnieuw garen van te maken, of dat het gerecycled wordt tot nonwoven of andere producten (bijvoorbeeld als vulling voor zitzakken).

Een nóg duurzamere keuze is ons Deco Next. Dit wordt geproduceerd met garens gemaakt van gebruikt polyester. De kwaliteit van het materiaal en print heeft zich al enkele jaren bewezen in producties die wij gemaakt hebben voor grootwinkelbedrijven, musea en beurzen. En dit materiaal is hét voorbeeld van het cradle-to-cradle principe.

Maak ook de stap naar het gebruik van het duurzame Deco Next. Benieuwd naar de specificaties? Of wil je de verschillen zien en voelen tussen Deco en Deco Next? Vraag direct gratis samples aan.

Naar boven
youtube